Consiliere Nutrițională

Aici sunt programele tale nutriționale, informații importante, tehnicile și recomandările medicale.

Email
Parola
eye
eye

Echipa Consiliere Nutrițională

Dr. Alin Popescu

alin popescu

Mă numesc Alin Popescu, am 49 de ani și sunt medic primar medicină sportivă, absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Dr. Carol Davila" București (promoția 2000).

Am competență în management sanitar și apifitoterapie. Sunt licențiat de asemenea în chimie - fizică (1997) și psiho-sociologie (2003). Sunt absolvent al cursurilor de master "Managementul antrenamentului sportiv" și "Managementul sănătății publice și al serviciilor de sănătate".

Colaborez cu F.R. Rugby de 20 ani (în ultimii 14 ani din poziția de medic coordonator - C.M.O.), cu Hyperclinica MedLife București de 14 ani, cu Trustul de Presă Galenus (fost KLTC) de 17 ani și am fost timp de 5 sezoane (co)prezentator al emisiunii săptămânale "Cearta în bucate" de la Prima TV (perioada 2009 - 2011) și 2 sezoane (co)prezentator al emisiunii săptămânale "Cei 7 ani de masă" de la Național TV (2019).

Sunt rezident în specialitate de reabilitare medicală în Centrul Universitar București și Doctorand în științele sportului la Universitatea din Pitești. Sunt din iunie 2016 secretar general al Societății Române de Medicină Sportivă - sunt membru fondator și secretar general al Centrului de Studii despre bere, sananate și nutriție - și sunt membru al Consiliului Director al Fundației Ronald McDonald România.

Sunt coautor a 4 cărți de specialitate, 3 dintre ele având ca subiect nutriția:
- Nutriția sportivilor amatori și profesioniști;
- Ghid de nutriție de la prevenție la terapie;
- Ghid de nutriție pentru sportivii amatori și profesioniști, cu aplicații în jocul de rugby;
- Medicina sportivă - Performanță și sănătate.

De asemenea, am scris peste 180 de articole pe teme de nutriție publicate în diverse reviste, ziare sau online.

Te invit alături de mine să începem împreună aventura vieții tale, la capătul căreia vei cunoaște cea mai bună versiune a ta! Îți vei recâștiga sănătatea și buna-dispoziție! Vei dobândi obiceiuri sănătoase referitoare la nutriție, mișcare și somn și vei fi o sursă de inspirație pentru alții, prin rezultatele obținute!

Alina Mihaela Chirilă

alina mihaila chirila

Mă numesc Alina Mihaela Chirilă, am 42 de ani. Sunt absolventă a cursurilor de tehnician nutriționist (2021) și am participat în această calitate, în cadrul altui proiect important, unde am ajutat peste 60 de persoane să slăbească, să-și schimbe viața, să dobândească obiceiuri sănătoase și să-și mențină greutatea dobândită și după cele 90 de zile.

Din pasiunea mea pentru o viață sănătoasă, s-a născut acest proiect, care îmi aduce mare bucurie. Sunt printre puținii norocoși care și-au transformat pasiunea în meserie.

Sunt o geamănă plină de viață, curioasă, creativă, flexibilă, competitivă, autodidactă în domeniul sportului, care a practicat întotdeauna diverse forme de mișcare. Recuperată după o fractură incompletă de umăr și o operație de luxație de rotulă, știu perfect prin ce trece o persoană care are contraindicație medicală să revină la sala de sport.

Sunt licențiată și în Drept (2003), absolventă a cursurilor de masterat în Managementul Resurselor Umane (2005) la Universitatea Alexandru Ioan Cuza-Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Relații Internaționale și Integrare Europeană (2010), la SNSPA.

Sunt o susținătoare a vieții sănătoase, prin tot ce înseamnă aceasta: sport, hidratare, mâncare sănătoasă și somn. Sunt mamă, am un băiețel năzdrăvan de 2 ani, pe care-l educ în același spirit. Te înțeleg dacă ai un program foarte încărcat și ai responsabilități care-ți limitează timpul și resursele: familie, job sau business. Respect timpul tău și al tuturor persoanelor care ajung la mine, oferind doar programe care funcționează, adaptate nevoilor tale, indiferent că dorești meniuri normale, sau vegetariene/de post.

Pasiunea este energie! Bucură-te de puterea care vine odată cu momentul în care te concentrezi asupra pasiunilor tale! (Oprah Winfrey)

Roxana Nicolau

roxana nicolau

Dragă cititorule,

Cred că toate corpurile sunt demne de iubire, apreciere și respect, indiferent de forma sau mărimea lor.Cred că trupurile noastre apar pentru a ne sprijini în feluri pe care nu le recunoaștem întotdeauna, indiferent de modul în care le tratăm.Cred că toate corpurile se pot vindeca.Cred că tu, în acest corp, corpul tău ... te vei vindeca.

În ciuda întregului timp, a efortului, a planificării și a energiei mentale pe care ai depus-o pentru a obține corpul visurilor tale, încă nu ai simțit acel oftat de ușurare că este suficient. Că ești suficient.

Și, cumva, cu cât iei mai multe măsuri pentru a avea controlul asupra mâncării și a corpului tău, cu atât mai mult te simți de fapt lipsit de control. Agățat de această senzație de control. Gândindu-te la ce poți face pentru a simți un sentiment de stabilitate în corpul și în viața ta. Obosit și epuizat de încercările de a trăi conform unor standarde.

S-ar putea să nu o vezi acum, dar de-a lungul anilor de luptă, ai demonstrat că ai o determinare extraordinară. Că ești mai mult decât rezistent. Că nu ești dispus să renunți la speranța de a simți un sentiment de pace și siguranță în corpul tău.

Este curajos să recunoști că ceea ce ai fost învățat să faci cu mâncarea și cum să-ți tratezi corpul pur și simplu nu mai funcționează pentru tine. Că a te baza pe strategiile tale de reglare cu mâncare pur și simplu nu mai funcționează.

Uneori este posibil să auzi o voce critică care îți spune că nu te lupți suficient de mult pentru a primi ajutor. Sau că se vor întâmpla lucruri groaznice dacă renunți la controlul strict al alimentelor și al corpului tău. Este posibil ca această voce să te avertizeze că nu ești nimic fără ea.

Dar iată-te aici.

Iată ce vreau să știi despre mine: îmi place să-mi ajut clienții să se elibereze de cultura dietelor, de vocea critică internă și de lupta nesfârșită pentru a trăi conform standardelor imposibile ale societății.

Mai cred că recuperarea arată diferit pentru fiecare. Cred că procesul de recuperare poate fi un drum accidentat și plin de obstacole, dar poate fi, de asemenea, plin de bucurie, momente de a-ha, descoperire de sine și pace interioară.

O mare parte din experiența mea vine din lucrul cu oamenii aflați în momente de criză sau prinși în niște tipare nesănătoase de a analiza lumea, viața, relațiile. O mare parte din cunoștințele mele vin din practica terapeutică de 15 ani.

Mai multe despre mine pe www.roxananicolau.ro.

Laurențiu Dudău

laurentiu dudau

Așa-i, e rândul meu să scriu aici. Am 59 de ani și sunt programator. Am ales profesia asta în 1977. Eram în clasa a 7-a și nici măcar nu atinsesem un computer. După ce am citit un articol despre software-ul pentru modulul Eagle (Apollo 11, prima aselenizare), am decis: Asta vreau și trebuie să fac! Nu! Nu să ajung pe Lună smile, ci să programez computere! Și asta am făcut.

Felul în care Inteligența Artificială (IA) este integrată în această platformă, reprezintă o premieră pentru domeniul nutriției. Este membrul non-uman al echipei Consiliere Nutrițională. Nu se substituie medicului și nici nutriționistului, ci este asistentul acestora în procesul de luare a deciziilor.

Am o minte creativă. De aceea îmi este foarte la-ndemână să concep "outside the box". Însă, aș da dovadă de o nemăsurată aroganță încercând să înlocuiesc experiența și profesionalismul doctorului, a nutriționistului sau a psihologului... cu un robot. Așa că am ales să integrez IA exact acolo unde-i este locul. Acest nou membru non-uman, asistă echipa medicală urmărind preferințele culinare, interdicțiile, intoleranțele, patologiile și evoluția pacientului. Este atent la tot ce se petrece. E prezent și la nivel macro și la nivel micro. Știe ce înseamnă IMC, știe diferența dintre 250g de tocăniță și 150g de mozzarela, știe și ce semnifică 1g de colagen, fibrele solubile, 1mg de calciu etc.

Încerc acum să explic într-un limbaj non-tehnic. Informaticieni, să mă iertați, textul nu-i pentru voi. smile

Știu că astăzi există o fascinație pentru roboți și Inteligența Artificială. Mulți visează prematur, că IA va înlocui omul în aproape toate domeniile și la toate nivelurile mecanismului decizional. Pe undeva, e de înțeles această fascinație atunci când vezi cum o mașinărie făcută din plastic, germaniu, seleniu, aur, siliciu etc. dansează, pictează, interpretează radiografii... și reușește toate acestea fără măcar să aibă conștiența propriei existențe.

Sunt unul dintre pasionații și creatorii din domeniul IA. Cu toate acestea, nu sunt deosebit de fascinat și nici entuziasmat peste măsură. Asta, pentru că știu cum funcționează. IA e doar un termen din Informatică care nu are nicio legătură cu felul în care funcționează creierul uman. Nici conceptul "Rețea Neuronală" (parte vitală din IA) nu seamănă cu felul în care neuronii formează sinapse. Și nici "Machine Learning" (o altă componentă importantă a IA) nu învață în maniera în care o face creierul uman. Acestea sunt simple denumiri cu referire la tehnici de programare. Sunt folosite modele matematice, logica și o cantitate uriașă de date pe baza căreia algoritmi special concepuți fac analize și predicții. Asta-i tot. Nimic de domeniul SF. Nimic extraterestru.

IA nu va înlocui curând omul. În acest moment, un dispozitiv înzestrat cu IA este strict limitat la scopul pentru care a fost creat și depinde de oameni (programatori) în mod direct sau indirect ca să fie "alimentat" și "antrenat" cu datele de care are nevoie.

Roboții noștri cei mai avansați au inteligența unui gândac; un gândac retardat și lobotomizat. (Prof. Michio Kaku)

Îmi amintesc foarte bine o întâmplare comică din urmă cu peste 3 decenii. Șeful meu de la Zürich a adus un computer pentru contabilitate. După câteva zile:
-Herr Dudău! Puteți să aflați ce greșește computerul de la contabilitate?
-Nu greșește nimic. Funcționează perfect.
-Cred că am priceput. Deci... computerul este deștept pe cât contabilul este. smile smile

În raport cu omul, principalele atuuri ale computerului, sunt:
1) Capacitatea foarte mare de procesare a unui volum uriaș de date;
2) Computerul nu uită niciodată. Nu-l vei auzi că-ți spune: "-Am avut un lapsus. Vai de procesorul meu! Am uitat că ești vegan și ți-am recomandat o shaorma mare cu de toate". smile

Eu consider că rolul IA în domeniul nutriției este acela de asistent, nicidecum acela de înlocuitor sau nici macar de egal pentru personalul medical. Exact asta se întâmplă aici la Consiliere Nutrițională. Puterea și precizia tipice IA se află în mâna nutriționistului/medicului și nu invers.

Înainte de prima întâlnire cu această echipă, mi-am spus în gând: "-Aoleu! Ăștia-s din aceia care te țin ca la pușcărie. Mănânci cartofi fierți în coajă și dovlecei până devii o trestie ce nu lasă umbră nici la asfințit". Greșit! Era un gând ce-și avea rădăcinile în prejudecățile tipice necunoașterii. Am aflat repede că-i o știință și că poți slăbi cu meniuri variate și mai ales gustoase. E o disciplină care nu te ține înfometat și nici nu-ți răpește bucuria gustului.

Încă nu-i cazul...

Însă, dacă într-un viitor cenușiu nu-mi voi mai vedea catarama de la curea sau voi pierde autobuzul pentru că nu am putut alerga 100 de metri după el... atunci e cert: La echipa asta voi apela! Cu deplină încredere!

Mai multe despre mine pe www.dudau.com.

www.dralinpopescu.ro
Contact Dr. Alin Popescu
www.consilierenutritionala.ro
Contact Alina Mihaela Chirilă
www.roxananicolau.ro
Contact Roxana Nicolau
www.dudau.com
Contact Laurențiu Dudău
- Politica de confidențialitate
- Termeni și condiții
emptycaretup